הרב ניר בן ארצי שליט”א: “אל תזלזלו ברצועת עזה”
״גם ברצועת עזה חמאס, צה״ל צריך להיות עירניים ברצועת עזה, כי הם לא פחות מאחיהם האיראנים וחיזבאללה.
צה״ל להיות עירניים ברצועת עזה שלא יפתיעו אתכם. ברצועת עזה החמאס שקט שקט, אבל יש לו אלפי טילים שנמצאים ברפיח מצרים, ועוד אלפי חיילים חמושים. כבר כמה חודשים מאמנים אותם. לא צריכים אימונים של שמונה חודשים כדי לשלוח RPG או להיות עם קלצ’ניקוב. יש להם גם בני 15 באו להילחם, גם חיילים בני 15, 16, גם 14 יש להם. אז יש להם בחודשים האחרונים אספו הרבה חיילים חדשים, וכל אחד לימדו אותו מה זה RPG, ללחוץ ככה תיק, כל אחד יכול לשלוח RPG. לא צריך צלף, לא צריך איזה מישהו ללמוד שנתיים לשלוח RPG או לירות עם קלצ’ניקוב.
אז הם מלמדים אותם לירות כמו שלומד משחק בטלוויזיה, או לומד כדורגל. גם גיל 13 לומדים כדורגל, לבעוט בכדורגל בכדורסל בכדור ים וכדור מים וכדור עף וכדור וכדור. אז גם המחבלים הקטנים האלה של החמאס, גיל 13 כבר מלמדים אותם לירות ולפגוע. זה אותו דבר. זה מלמדים לשחק כדורגל או משחק אחר או קרטה או ג’ודו, או משחק אחר של האבקות. אז גם זה אותו דבר. מה זה להחזיק נשק של כמה קילו ולירות, מה צריך גיבור, צריך מי שמומחה שמונה חודשים טירונות כמו בצבא? לא. זה לירות, אין להם משמעת, בעלי חיים.
בצה״ל יש משמעת, מלמדים אותם משמעת, מלמדים אותם לימודים, מלמדים אותם מה כן ומה לא, דרך ארץ. שמה רק מלמדים אותם- קח קלצ’ניקוב ו-RPG ולהרוג ולהשמיד ולהרוג ולהשמיד, זה מה שיודעים.
אז כל אחד יכול ללמוד את הטמטום הזה.
אז זה לחיילי צבא הגנה לישראל שנמצאים ברצועת עזה- ונשמרתם מאוד על נפשותיכם!! אל תזלזלו. תגידו שקט ושלווה, אין שקט. אל תזלזלו, אל תזלזלו ברצועת עזה, בכל פינה ופינה אורב לכם צלף או אנשים אחרים. אז אתם תיזהרו לכם כאתם נוסעים לאן שאתם הולכים, תמיד לפי ההוראות של צה״ל, איך להתנהל ואיך להתנהג״.




הוסף תגובה